Teafaolaj a bőr rendellenességeinek kezelésében

Teafaolaj, ami botanikailag úgy ismert, mint Malaleuca alternifolia, egy igen fontos növényi hatóanyag. A teafa Ausztráliában őshonos és a mirtusz család tagjaként ismerik. Antiszeptikus és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért gyakran használják az akne és más bőrbetegségek kezelésére.

Teafaolaj a bőr rendellenességeinek kezelésében

Gyulladáscsökkentő, illetve a teafaolaj abban is segít, hogy megszabaduljunk az akne, a kelések és az egyéb bőrproblémák okozta hegektől. Ha aggódunk a bőrünk egészsége miatt, akkor érdemes a teafaolajat használni, mert erről már több kutatás is igazolta, hogy hatékony a bőr különféle rendellenességeinek kezelésében.

1. Lépés
Adjunk 10-20 csepp teafaolajat egy üveg jojobaolajhoz. A jojobaolaj is előnyös a bőr számára, illetve képes csökkenteni az olajtermelést is. Rázzuk fel az üveget és körkörös mozdulatokkal masszírozzuk be az érintett területbe, amíg a teafaolaj teljesen fel nem szívódik.

2. Lépés
Mossuk meg az arcunkat egy enyhe arctisztítóval, majd törüljük szárazra. Vegyünk egy fültisztító pálcikát és alkalmazzuk a teafaolajat az öregségi foltokon is. Hagyjuk, hogy megüljön a bőrön néhány percig.

3. Lépés
Töröljük át teafaolajos keverékkel a bőrt, majd alkalmazzuk a kedvenc hidratálónkat az arcunkon.

Figyelmeztetések
Nagyon fontos, hogy a teafaolajos üvegcse peremét sohase érintsük meg, mert ezen meg tudnak tapadni a baktériumok, így beszennyezhetik az olajat is. Ne felejtsük a teafaolajat a bőr felszínén, mert így irritálhatja azt és allergiás reakciókat is kiválthat. A teafaolajat mindig oldva használjuk, sohase tisztán, mert így megégetheti a bőrt.

Tippek
Mivel a teafaolaj egy erősen koncentrált növényi anyag tiszta formájában, így mindig kell használni hozá valamilyen hordozó olajat. Arctistítóként is kiváló így, mivel antiszeptikus tulajdonságokkal bír. Levendulaolajjal elkeverve még nagyobb hatékonysággal alkalmazhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

A szódabikarbóna 47 féle felhasználása

20 ok, amiért érdemes levendulaolajat használni