Gránátalma: 4 ok, amiért érdemes enni

Izgalmas ízű, dekoratív külsejű gyümölcs a gránátalma, mely érdekes alternatíva lehet a vitaminok pótlására. Emellett azonban még jócskán vannak előnyei.

Lassítja az öregedést és erősíti az immunrendszert
A gránátalmában rengeteg antioxidáns található, melyek lassítják az öregedési folyamatokat, sőt a gyümölcs hatóanyagai arra is képesek, hogy helyreállítsák a károsodott DNS-t. Emellett nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz, mely elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez. Már napi egy pohár gránátalmalé segíthet megelőzni a betegségeket.Védi a májat és a vesétA legújabb kutatások bizonyították, hogy a gránátalmában olyan hatóanyagok vannak, melyek védik a májat és a vesét a toxinoktól, sőt a korábbi károsodások regenerálásához, kijavításához is hozzájárulnak.

Segít a daganatos betegségek elleni küzdelembenA gránátalma segíthet számos rákbetegség megelőzésében és kezelésében – bizonyította több kutatás. A gyümölcs kivonata képes meggátolni a bőrrák kialakulását kísérleti állatokon. Egy másik kutatás szerint a gránátalmából kivont anyagok jelentős védőhatást fejtenek ki a prosztatarák, illetve humán rákos emlősejtek ellen. Bebizonyosodott, hogy a gránátalma-kivonat elősegítheti a rákos sejtek differenciálódását, azaz azt a képességét, hogy egészséges formájukba visszatérjenek.

A szív- és érrendszert is védi
A gránátalma fogyasztása 20 százalékkal csökkenti az LDL (káros koleszterin) szintjét, illetve jelentősen növelte a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben. A gyümölcs hozzájárul a vérnyomás normalizálásához, javítja az inzulinszenzitivitást és a cukor felszívódását. Így a cukorbetegség és a metabolikus szindróma kialakulását is lassíthatja.

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Pomelo az Óriás citrus a C-vitamin aranybányája

A séta egészségügyi előnyei