Tehermentesítsük szervezetünket a Húsvéti ünnepek után!

Könnyű zöldséges ételeket kínálunk

A húsvéti asztal bőséges kínálatának bizony nehéz ellenállni, de azért jólesik az ünnepek után néhány egyszerű, könnyű étel fogyasztása. A zöldségeket felhasználása igen sokoldalú, lássuk hát néhány egyszerű, egészséges és kíméletes ételt!

Levesek

Az egyik legtáplálóbb ételek egyike a leves, főként, ha sok zöldséggel készítjük el. A tavasz beköszöntével sok friss és zsenge hozzávaló kapható a piacokon, melyeket érdemes mind belefőzni.

Vitaminleves

Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 evőkanál szűz olívaolaj
  • 2 csomó újhagyma, vékonyra karikázva
  • 10 dkg zsenge rukkola leszárazva
  • 2 csokor petrezselyemzöld, levelei lecsipkedve
  • 30 dkg burgonya, megtisztítva és félbevágva

a díszítéshez:

  • rukkolalevelek
  • piros színű paprika

Az olajon az újhagymát néhány percig kevergetve pároljuk. Amikor félig megpuhult, a rukkolát, majd 1-2 perccel később a petrezselymet és a burgonyát beletesszük. 1,2 liter forró vízzel felöntjük, megsózzuk, és fedő alatt kb. 15 percig főzzük. Végül botmixerrel turmixoljuk. Melegen és hidegen egyaránt tálalhatjuk. Rukkolalevelekkel és piros színű paprikával díszítjük.

Zöldséges egytálételek

A zöldségek legfinomabb ízét a pirítva sütés módszerével érhetjük el. Ehhez használhatunk wokot, de a sütőben is megsüthetjük, kevés olívaolajjal nyakon öntve. A pirításnak köszönhetően édesek és ropogósak lesznek, aminek egyszerűen nem lehet ellenállni.

Zsenge, leveles paraj pirított gombaszeletekkel

Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg paraj, megmosva és szárától megfosztva
  • 2 evőkanál szűz olívaolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 20 dkg csiperkegomba, vékony szeletekre vágva
  • só, őrölt fekete bors
  • 5 dkg pirított fenyőmag

A parajleveleket kisebb darabokra tépkedjük, tálba tesszük. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a fokhagymát és a gombaszeleteket beledobjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A gombát addig pirítjuk, amíg a leve el nem fő, és barnás színű nem lesz. A tálba rendezett parajra a gombát rátesszük, és a pirított fenyőmagot rászórjukA friss, üde zöldségekből összeállított saláták sokat segítenek szervezetünk tehermentesítésében. Lédúsak, roppanósak, és mivel nyers formában esszük meg, a lehető legtöbb vitamin- és ásványi anyag-tartalommal rendelkeznek.

Ropogós tavaszi saláta

Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 zsenge sárgarépa, hosszában elfelezve, vékony karikákra vágva
  • 6 hónapos retek, felszeletelve
  • 2 karalábé, meghámozva és apró kockákra vágva
  • 2 dkg retekcsíra

az öntethez:

  • fél grépefrút frissen facsart leve
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

A grépfrút levét az olajjal összekeverjük, enyhén megsózzuk, majd az öntettel a salátát meglocsoljuk, és tálaljuk. Az előkészített zöldségeket és a retekcsírát összeforgatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Sárgarépa nagyon jó hatásai a szervezetre

Almaecet: az igazi életelixír