A Chia mag jótékony hatásai

A chia mag gyógyító tulajdonságai leginkább magas omega-3 zsírsavtartalmának és kiegyensúlyozott omega-3-omega-6 zsírsav aránya. Ráadásul különösen gazdag alfa-linolénsavban, ami nagyszerűen támogatja a szív- és érrendszert.

A Superfoods for Dummies szerzője azt írja, hogy mogyorós íze jól passzol a különböző ételekhez. Ráadásul képes nagy mennyiségű vizet elnyelni, így nagyon eltelíti a gyomrot, ami által a szénhidrát felszívódása lelassul, így később éhezünk meg. Ráadásul ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy képes elmulasztani a gyomorégést és nyugtatja a felfúvódott beleket is.

NÖVELI A JÓ KOLESZTERIN MENNYISÉGÉT

Az Arizonai Egyetem kutatói szerint a leggazdagabb növényi forrása az ALA zsírsavnak, ami javítja a vér koleszterinszintjét. egy 2005-ben publikált tanulmányukban leírják, hogy laboratóriumi patkényokat két csoportra osztottak a kísérletben és az egyik csoportot kukoricaolajjal, a másikat chiamagolajjal etették. a vizsgálati periódus végén a kutatók tesztelték az állatok teljes koleszterinszintjét, a magas sűrűségű lipoprotein és az alacsony sűrűségű koleszterin mennyiségét is és arra jutottak, hogy a chia maggal etetett állatok esetében a jó koleszterinszint szignifikánsan magasabb volt, mint azoknál a patkányoknál, akik kukoricaolajat kaptak. Azoknál a patkányoknál jóval alacsonyabb volt a teljes koleszterinszint, mint társaiknál. Arra a következtetésre jutottak a kutatók, hogy kiváló omega-3 zsírsav forrás azok számára, akik vegetáriánusok vagy allergiásak a halakra és a halászati termékekre.

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

A szőlőmag olaj jótékony hatásai

A szódabikarbóna 47 féle felhasználása