Ginzeng a legnépszerűbb gyógynövény

A ginseng jótékony hatásait már évszázadok óta ismerik, Ázsiában és Észak-Amerikában számos terápia szerves része, a mai napig az egyik legnépszerűbb gyógynövény. Most pedig nézzük, mi mindenre jó a ginseng. Fajtái ázsiai vagy koreai ginseng (PANAX GINSENG), szibériai ginseng.

Sok benne az antioxidáns

A ginzeng magas antioxidánstartalmának köszönhetően remek gyulladáscsökkentő, és védi a sejteket az oxidatív stressz káros hatásaitól.  Bármilyen krónikus gyulladás van is a testünkben, érdemes rendszeresen ginzenget szedni, mert támogatja az immunrendszert, és a bőrre is jó  hatással van.

Serkentheti az agyműködést

A ginzeng jó hatással lehet az agyunkra, a memóriánkra és a hangulatunkra is.  Szellemi fáradtság esetén különösen hatékony táplálékkiegészítő, de hangulatingadozás, fokozott stressz, illetve az emlékezőképesség csökkenése vagy tanulási zavarok esetén is bevethető.

Merevedési zavarok esetén is segíthet

Több kutatás is arra az eredményre jutott, hogy a ginzeng hatékony kiegészítő kezelés lehet erekciós problémák esetén. A benne található anyagok védik az ereket az oxidatív stressztől és segítenek helyreállítani a pénisz szöveteinek normál funkcióját is. Ha 8 héten át napi 1000 milligram ginzenget viszünk be, szinte biztosan érezni fogjuk pozitív hatásait.

Sportoláshoz is ginseng

Rendszeres sportolás vagy edzés mellett a ginseng szintén jó társunk lehet! Míg a koreai ginseng inkább az intenzív sport mellett hasznos, addig a szibériai ginseng a kicsivel enyhébb, de rendszeres edzés mellé javasolt. Mindkét gyógynövény az izommunkát támogatja, ám a koreai ginseng erősebb hatású.

Hajhullásra is ginseng

A hajhullást többnyire hormonális változások vagy vitaminhiány okozza, ezeket belsőleg kezelhetjük, viszont a hajhullás egy olyan probléma, amin akár külsőleg is segíthetünk. Erre való a Panax ginseng folyékony kivonata. Ezt minden hajmosás után ajánlott használni, törölközőszáraz hajon javasolt eloszlatni 20-30 cseppet, emellett érdemes bemasszírozni a fejbőrbe.

A ginseng hatóanyagai élénkítik a fejbőr vérkeringését, ezzel javítva a hajhagymák működését. Ezen felül a ginseng támogatja a fejbőr természetes tisztító folyamatait, normalizálja a faggyútermelést, és véd a korpásodástól.

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

A csalánt rengeteg módon felhasználhatjuk

Csalán: a sokoldalú salakpucoló

Chia pudingok egyszerűen!