Fűszernövények a szépség szolgálatában

A Fűszernövények a szépség szolgálatában fel lehet használni ,érteni kell a módját.
Nagy előnyük, hogy otthon,házilag is elkészíthetők ezek a szépítő szerek, mert az alapanyagok minden háztartásban megtalálhatók.

Egyik felhasználási lehetőség az Arcgőzölés:
Hozzávaló növények a édes kömény ami kiválóan feszesít a bőrt ,kakukkfű bőrgyulladásoknál fertőtlenít,menta frissíti a bőrt , rozmaring javítja a vérkeringést,zsálya gyulladásgátló.
A felhasználási módja : 8-10 evőkanál friss vagy 4-5 evőkanál száraz növényt, illetve növények keverékét egy kisebb tálban 1 liter vízzel  leforrázunk és az arc,nyak megtisztítása után atál fölé hajolunk úgy, hogy a fejünket és a vállunkat nagyobb törölközövel letakarjuk, értékes gőz ne szökjön el. Arc gőzölés 5-10 percig tartson és ne tovább,hogy a bőrre kifejtse a megfelelő hatást. H a fejfájás lépne föl ,azonnal hagyjuk abba. Száraz bőrre nem ajánlatos az arc gőzölés. Kezelés után a gőzölt részeket langyos vízzel ,majd hideg vízzel lemossuk.

Növényi  arcpakolás és arcmaszk:

Ajánlott gyógynövények rozmaring, édeskömény, zsálya,kakkukfű ,sárgarépa ami köztudottan nagyon tápláló és nyugtató hatású,petrezselyem gyulladt zsíros arcbőrre nyugtató hatású, uborka ,paradicsom száraz ,ráncos bőrre kiváló, narancs ,citrom ami frissíti a bőrt és összehúzó hatású, borsmenta, saláta és spenót ami kiváló a zsíros bőrre.

A felhasználási módja: Keverjünk egy tojássárgáját az említett növények apróra vágott növényekkel , kevés hintőporral és babaolajjal ,majd finom lapos ecettel a gondosan megtisztított arcunkat és nyakunkat kenjük be úgy, hogy a szem és a száj  környéke szabad maradjon. Amíg szárad a maszk , lazítsunk és kapcsolódjunk ki, majd 15-20 perc után a maszkot meleg vízzel óvatosan lemossuk és végül hideg vízzel leöblítjük.

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Hogyan keverj magadnak Házilag testápolót.

Fekete retek az igazi egészségbomba